Άγιοι Ισίδωροι: «Υπάρχουν κανόνες της Εκκλησίας και νόμοι του κράτους» το νέο μήνυμα της Αρχιεπισκοπής στον παπά Δημήτρη

25 Οκτωβρίου 2022

Η διπλή ερμηνεία που δίνεται στη φράση «πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους» που χρησιμοποίησε ο παπά Δημήτρης την Δευτέρα

agioi-isidoroi-papa-dimitris

Με μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την περίπτωση του «θαυματοποιού» παπά Δημήτρη από τον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό απαντούν συνεργάτες του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας στα όσα υποστήριξε ο ιερέας στο μήνυμά του κατά την Θεία Λειτουργία της Δευτέρας.

«Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σαφής: υπάρχουν κανόνες της Εκκλησίας και οι νόμοι του κράτους» λένε χαρακτηριστικά στην Καθημερινή συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχολιάζοντας τη φράση «πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους» που χρησιμοποίησε ο παπά Δημήτρης Λουπασάκης από άμβωνος την Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη αποστροφή του «θαυματοποιού» ιερέα που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας, ερμηνεύεται από συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου ως μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης μετά τα μηνύματα που έστειλε ο κ. Ιερώνυμος πριν από λίγα 24ωρα με απώτερο στόχο να βελτιώσει τους όρους μετακίνησής του από τους Αγίους Ισιδώρους.

Δεν αποκλείουν, ωστόσο, οι ίδιοι συνεργάτες οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο παπά Δημήτρης να είναι μια προσπάθεια να κινητοποιήσει μερίδα πιστών που τον ακολουθεί σταθερά ώστε να αντιδράσουν προς υπεράσπισή του.

Σε κάθε περίπτωση από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει διαμηνυθεί στον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ό,τι συμβαίνει στην εκκλησία του Λυκαβηττού ειδικά μετά το πόρισμα που έχει εκδοθεί.

Τι είπε την Δευτέρα ο παπά Δημήτρης των Αγίων Ισιδώρων

«Εδώ όλοι παρέα μαζί τελούμε τη Θεία λειτουργία και η χάρη και η ευλογία του Θεού να δίνει πάντα υγεία και εμείς να είμαστε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως και σήμερα και 22 χρόνια στους Αγίους Ισιδώρους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, διαβάζοντας όλα τα μηνύματά σας. Σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για εμένα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και μια τεράστια συγγνώμη» είπε ο  παπά Δημήτρης από άμβωνος το πρωί της Δευτέρας (24/10).

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο «μετάθεσης» του παπά Δημήτρη σε ένα παλιό μοναστήρι της Βάρης, όπου όπως υπογραμμίζει θα λειτουργεί με κανόνες. 


[There are no radio stations in the database]