Ηλίας Μόσιαλος: Συγκλονισμένος με την δολοφονία της 22χρονης στο Ιράν – Η αναφορά στη βασίλισσα Ελισάβετ

23 Σεπτεμβρίου 2022

Ηλίας Μόσιαλος: Συγκλονισμένος με την δολοφονία της 22χρονης στο Ιράν – Η αναφορά στη βασίλισσα Ελισάβετ

O Ηλίας Μόσιαλος, ο καθηγητής πολιτικής υγείας του LSE, σχολίασε την επικαιρότητα και αναφέρθηκε στον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ενός συμβόλου σταθερότητας από την μία και στην δολοφονία της Μαχσά Αμινί στο Ιράν, ενός συμβόλου ελευθερίας από την άλλη.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρθηκε στον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και στο γεγονός ότι επηρέασε τον κόσμο, καθώς ήταν «ένα σύμβολο σταθερότητας για τους Βρετανούς» αλλά όπως επεσήμανε, «πολλοί περισσότεροι πρέπει να είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι με τη δολοφονία της 22χρονης» στο Ιράν.

«Δύο γυναίκες πέθαναν πρόσφατα. Η μια 96 ετών από φυσικά αίτια. Η άλλη, 22 ετών, δολοφονήθηκε γιατί το χιτζάμπ της ήταν χαλαρά φορεμένο. Θεωρήθηκε βλάσφημη από τους Ισλαμιστές του Ιράν. Πολλοί είναι θλιμμένοι για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ήταν ένα σύμβολο σταθερότητας για τους Βρετανούς για δεκαετίες. Πολλοί περισσότεροι πρέπει να είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι με τη δολοφονία της Mahsa Amini που ήταν και θα είναι ένα σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας για όλες τις γυναίκες», έγραψε στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.


[There are no radio stations in the database]