Διάκριση για το Nissan Z

22 Σεπτεμβρίου 2022

Το νέο Nissan Z απέσπασε το διάσημο βραβείο Good Design Award στην κατηγορία Product Design ως αναγνώριση της εξαιρετικής σχεδίασης και καινοτομίας.

220921104647_NisssanZ2022

Τα Βραβεία Good Design αναδεικνύουν τα καλύτερα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην Αυστραλιανή και διεθνή αγορά, την αριστεία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την μηχανική, την μόδα, καθώς και τον ψηφιακό και επικοινωνιακό σχεδιασμό. Παράλληλα επιβραβεύουν  νέους και αναδυόμενους  τομείς σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής, των κοινωνικών επιπτώσεων, της έρευνας και των ανερχόμενων ταλέντων στον σχεδιασμό,  στην κατηγορία επόμενης γενιάς.

Η κριτική επιτροπή των Good Design Awards σχολίασε: “Λίγοι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να διεκδικήσουν την επιτυχία της εξέλιξης ενός σπορ αυτοκινήτου για πάνω από μισό αιώνα. Το νέο Nissan Z αποτίει φόρο τιμής στο αυθεντικό 240Z των αρχών της δεκαετίας του ’70, αλλά προσφέρει μια μοντέρνα και φρέσκια ερμηνεία, χωρίς να βασίζεται στη νοσταλγία. Η σιλουέτα του, διατηρεί τις κλασικές μακριές αναλογίες του ταμπλό προς τον άξονα και συμπληρώνεται από κομψές και διακριτικές λεπτομέρειες επιφάνειας. Μια έξυπνη και επαγγελματική εξέλιξη ενός  συμβόλου”.

Τα Βραβεία Good Design 2022 προσέλκυσαν έργα σχεδιασμού υψηλής ποιότητας από την Αυστραλία και από όλο τον κόσμο. Αυτά τα καινοτόμα έργα αξιολογήθηκαν από περισσότερους από 70 Αυστραλούς και διεθνείς κριτές, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών, μηχανικών, αρχιτεκτόνων και κορυφαίων διανοούμενων. Κάθε υποψηφιότητα αξιολογήθηκε σύμφωνα με ένα αυστηρό σύνολο κριτηρίων αξιολόγησης σχεδιασμού που περιλαμβάνει τον Καλό Σχεδιασμό, την  Καινοτομία Σχεδιασμού και τις Επιπτώσεις Σχεδιασμού.

Κατασκευασμένο  από μια παθιασμένη ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών, το ολοκαίνουργιο Z αντιπροσωπεύει ένα προσιτό σπορ αυτοκίνητο για τη σύγχρονη εποχή,  με απαράμιλλη κληρονομιά 50 και πλέον ετών και με θαυμαστές σε όλη την Υφήλιο.


[There are no radio stations in the database]