Κύπρος: Διαψεύδει η ρωσική πρεσβεία την απευθείας αεροπορική σύνδεση Μόσχας με τα κατεχόμενα

21 Σεπτεμβρίου 2022

«Η πρεσβεία της Ρωσίας δεν διεξήγε ποτέ κανενός είδους συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό» σύμφωνα με εκπρόσωπο της πρεσβείας της Ρωσίας

Ηπρεσβεία της Ρωσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία «διαψεύδει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης», αναφέρεται σε σχετική ανταπόκριση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νόβοστι για τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που προανήγγειλαν απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα.

«Η πρεσβεία της Ρωσίας δεν διεξήγε ποτέ κανενός είδους συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν προχωρήσαμε σε οιεσδήποτε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε με καμία από τις πλευρές μέσω των πρεσβειών. Η θέση της Ρωσίας ως προς τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν μεταβλήθηκε», ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στο πρακτορείο, χωρίς αυτός να κατονομάζεται.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του ίδιου Ρώσου εκπροσώπου, όπως μεταφέρονται από το ρωσικό πρακτορείο, «η πρεσβεία δεν σχολιάζει εικασίες και μη διασταυρωμένες ανακοινώσεις μεμονωμένων ΜΜΕ».

Ρωσικές διπλωματικές πηγές στη Μόσχα περιέγραψαν νωρίτερα ως «επινοήσεις του τουρκικού Τύπου» τα σχετικά δημοσιεύματα, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλες επίσημες δηλώσεις για το θέμα.

Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων νέων πρεσβευτών στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία τασσόταν και τάσσεται υπέρ μιας καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος επί τη βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», υποδεχόμενος τον νέο πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσία Κύπρο Γιωργαλλή. «Οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία πάντοτε οικοδομούνταν λαμβάνοντας υπόψη την πολιτισμική και πνευματική κοινότητα και τις παραδόσεις φιλίας των λαών μας», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην λακωνικότερη μέχρι σήμερα αναφορά του στην Κύπρο σε αντίστοιχες τοποθετήσεις ενώπιον των νέων πρεσβευτών στο Κρεμλίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


[There are no radio stations in the database]