Λέσβος: Μπούκαρε στο κατάστημα του αδερφού του με ΙΧ γεμάτο φιάλες υγραερίου, έβαλε φωτιά και κάηκε

19 Σεπτεμβρίου 2022

Nεκρός εντοπίστηκε ο 71χρονος δράστης –  «Ο αδελφός μου θα έπρεπε από χρόνια να βρίσκεται φυλακή»

φοτ1

Σε εμπρησμό, που πιθανότατα προκάλεσε ο ίδιος, οφείλεται ο θάνατος του 71χρονου στη Λέσβο.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο άνδρας εισέβαλε με αυτοκίνητο στο κατάστημα του αδελφού του και έβαλε φωτιά, ενώ νωρίτερα είχε βάλει φωτιά και στο σπίτι του. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi, τα τραγικά και απίστευτα γεγονότα εξελίχθηκαν τα ξημερώματα όταν ο δράστης έβαλε αρχικά φωτιά στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του αδελφού του.

Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του, που ήταν γεμάτο με φιάλες υγραερίου, εισέβαλε στο κατάστημα ρούχων που διατηρούσε ο αδελφός του στην ίδια περιοχή και έβαλε φωτιά.

lesvos87

Στην περιοχή έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να ελέγξουν και να σβήσουν το συντομότερο δυνατό τη φωτιά. Εκεί οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό τον 71χρονο, ενώ από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το κατάστημα και το αυτοκίνητο και υπέστη ζημιές και το σπίτι όπου ξεκίνησε η φωτιά.

nisi998

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη»

Εμφανώς σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και του σπιτιού, ο Άγγελος Κρικλάνης μίλησε για μια απίστευτη κατάσταση την οποία με δυσκολία περιγράφει.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ο αδελφός μου είχε γενικά μια προβληματική συμπεριφορά απέναντί μου και απέναντι γενικά στην κοινωνία. Θα έπρεπε από χρόνια να βρίσκεται φυλακή. Τον συντηρούσα σε όλη μας τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετά ζητήματα σοβαρά. Έβαλε φωτιά στο σπίτι και στο μαγαζί μου με ρούχα και είδη δώρων. Ευτυχώς πρόλαβα και βγήκα έξω, είναι απίστευτα όλα αυτά».

Σοκαρισμένος είναι και ο αντιδήμαρχος της περιοχής Γιώργος Αλάνης, το σπίτι του οποίου είναι ακριβώς απέναντι από αυτό που κάηκε.

«Όταν αντιλήφθηκα τι συμβαίνει, ειδοποιήσαμε αμέσως αστυνομία και πυροσβεστική. Η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να επεκταθεί και στα γύρω καταστήματα και σπίτια, διότι ήταν εντός του οικισμού.

Είναι μια τραγική κατάσταση και δεν υπάρχουν λόγια για να την περιγράψουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας νεκρός στο αυτοκίνητο, δεν ξέρουμε αν είναι ο δράστης ή κάποιος άλλος, περιμένουμε να γίνει ο απεγκλωβισμός».


[There are no radio stations in the database]