Βασίλισσα Ελισάβετ: «Θυμάμαι το χαμόγελο της, ήταν φιλόξενη», λέει ο Παύλος Γλύξμπουργκ

19 Σεπτεμβρίου 2022

Για τις μνήμες που έχει από τη βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρθηκε μίλησε ο Παύλος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μίλησε για τη λατρεία του κόσμου προς τη θεία του βασίλισσα Ελισάβετ, θυμάται ότι ήταν φιλόξενη, ενώ έκανε λόγο και για την αγάπη που έχει ο βασιλιάς Φίλιππος για την Ελλάδα.

«Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε πάρα πολύ ο κόσμος και το βλέπουμε τώρα που σχηματίζονται ουρές και περιμένουν 10 και 12 ώρες εκεί για να την αποχαιρετήσουν. Κάτι τέτοιο δεν το έχουμε ξαναδεί», ανάφερε ο Παύλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δεν ήταν, πάντως, λίγες οι φορές που ο Παύλος μαζί με τους γονείς του την είχαν επισκεφθεί στο Μπάκιγχαμ. «Η βασίλισσα Ελισάβετ ως θεία μας και ξαδέρφη του πατέρα μας ήταν πάντα πολλή φιλόξενη. Όταν φύγαμε από την Ελλάδα και ήταν καλή με τους γονείς μου. Είχαμε μείνει στην Αγγλία για πολλά χρόνια και οι γονείς μου την έβλεπαν συχνά. Την τελευταία φορά την είδα όταν ζούσε και ο πρίγκιπας Φίλιππος. Θυμάμαι το χαμόγελο της. Είχε πει ότι θα αφοσιωθεί στη βασιλεία της κάτι το οποίο και έκανε. Σε εμάς ήταν πολύ άνετη. Ήταν η νοικοκυρά του σπιτιού. Μπορεί να ήταν παλάτι, αλλά το είχε ως σπίτι της. Σέρβιρε μόνη της τον καφέ και το τσάι».

Στην ερώτηση τι μπορεί να προσδοκά η Ελλάδα από τον βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο ο Παύλος επισήμανε. «Αγαπάει την Ελλάδα διότι αγαπάει το ελληνικό αίσθημα που έχουμε. Είναι θρήσκος ο βασιλιάς Κάρολος και έχει βρει ένα άνοιγμα στην ορθόδοξη Εκκλησία».


[There are no radio stations in the database]