Το νέο Renault Mégane E-TECH φορά Goodyear

15 Σεπτεμβρίου 2022

Πέντε διαφορετικά ελαστικά και διαστάσεις της Goodyear επιλέχθηκαν για πρώτη τοποθέτηση στο Mégane E-TECH Electric. 

220908151314_RENAULT-MEGANE-E-TECH-GOODYEAR-4

Το Goodyear EfficientGrip Performance 2 σε διάσταση 195/60R18 είναι το θερινό ελαστικό ενώ το Goodyear EfficientGrip Performance επιλέχθηκε για τη μεγαλύτερη διάσταση 215/45 R20 χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης 5,7 kg/t και τις εξαιρετικές επιδόσεις στις στροφές.

Το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 είναι επίσης διαθέσιμο ως ελαστικό 4 εποχών και στις δύο προαναφερθείσες διαστάσεις. Κατά συνέπεια, περίπου τα τρία τέταρτα της παραγωγής του νέου Mégane E-TECH Electric θα εφοδιαστούν με ελαστικά Goodyear. Οι παραδόσεις ξεκίνησαν το πρώτο τρίμηνο του 2022, με την παραγωγή να ξεκινά τον Νοέμβριο του 2021 στο κέντρο ElectriCity της Renault στο Douai, στη Βόρεια Γαλλία.

Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας Renault-Nissan-Mitsubishi, ο οποίος ζυγίζει μόνο 145 κιλά και αποδίδει είτε 96 kW (130 ίππους) είτε 160 kW (218 ίππους) ανάλογα με τις εκάστοτε προδιαγραφές.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι η πιο λεπτή στην αγορά με μόλις 110 χιλ. πάχος, που της επιτρέπει να εφαρμόζει άνετα στην πλατφόρμα CMF-EV, χαμηλώνοντας το συνολικό ύψος του οχήματος. Διατίθεται σε δύο χωρητικότητες: 40 kWh για αυτονομία έως 300 χλμ. (WLTP) ή 60 kWh για 470 χλμ.

Η σήμανση «R» στο πλευρικό τοίχωμα και των τεσσάρων ελαστικών της Goodyear για το Mégane E-TECH Electric υποδηλώνει ότι τα ελαστικά έχουν επιλεγεί και εγκριθεί ειδικά από τη Renault. Τα ελαστικά φέρουν επίσης τη σήμανση Goodyear’s Electric Drive Technology (EDT). Αυτό το λογότυπο βρίσκεται στα πλαϊνά κάθε ελαστικού Goodyear πρώτης τοποθέτησης που έχει σχεδιαστεί για ηλεκτρικά οχήματα, και σημαίνει ότι το ελαστικό διαθέτει μια σειρά τεχνολογιών ειδικά σχεδιασμένων για την κάλυψη των αναγκών των συγκεκριμένων οχημάτων.


[There are no radio stations in the database]