Καιρός – meteo: «Κύμα» ζέστης – Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 40°C

15 Σεπτεμβρίου 2022

Ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες μέρες και μέχρι την Κυριακή. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo, η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές προβλέπεται ότι θα αγγίξουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει σημαντική σταδιακή άνοδο κυρίως στην κεντρική Ελλάδα.

Οι θερμές αέριες μάζες που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στη χώρα μας.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται στις περισσότερες περιοχές την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται, είναι στην Αθήνα οι 33 – 34 βαθμοί το Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη οι 33 – 34 βαθμοί το Σάββατο, ενώ στη Λάρισα οι 39 – 40 την Παρασκευή και οι 38 – 39 βαθμοί το Σάββατο.


[There are no radio stations in the database]