Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η εξέταση στο δικαστήριο της πρώτης γυναίκας

1 Απριλίου 2022

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εξέταση της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον προφυλακισμένο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό της και μάλιστα κατ΄ εξακολούθηση. Η καταγγέλλουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και μέλη της έδρας είχαν αρχίσει να της υποβάλλουν ερωτήσεις. Η εξέτασή της από παράγοντες της δίκης αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Στο δικαστήριο, κατά τη προηγούμενη συνεδρίασή του, την περασμένη Δευτέρα, είχε βρεθεί και ο προφυλακισμένος ηθοποιός, μέλη της οικογένειάς του, όπως και ηθοποιοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη. Μεταξύ αυτών η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Εβελίνα Παπούλια, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Το αίτημα για κατάθεση της εν λόγω μηνύτριας, όπως και μιας ακόμη εκ των τριών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική κακοποίηση, κατέθεσαν οι συνήγοροί τους στο δικαστήριο και αυτό έγινε ομόφωνα δεκτό από την έδρα με το σκεπτικό ότι κατά αυτόν τον τρόπο, οι δυο γυναίκες θα μπορέσουν «να μιλήσουν πιο άνετα».

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της πρώτης καταγγέλλουσας την περασμένη Δευτέρα ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Μίντζιας, σε δήλωσή του ανέφερε πως η κατάθεσή της εντολέως του «κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση» και πως αυτή «θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά». Στον αντίποδα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επισήμανε ότι «δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές», καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η κατάθεσή της να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω μηνύτρια, η οποία είναι ηθοποιός, έχει καταθέσει αρχικά στον εισαγγελέα και εν συνεχεία στην ανάκριση ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης την κάλεσε στο θέατρο «Ήβη» τον Σεπτέμβριο του 2008 να συζητήσουν το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποιο ρόλο στη παράσταση που ανέβαζε. Εκεί, ο ηθοποιός σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, οι οποίες στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Επιπρόσθετα, η ηθοποιός έχει καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος περίπου τρεις μήνες πριν από την σεξουαλική κακοποίησή της στο θέατρο «Ήβη» και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2008, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προέβη για πρώτη φορά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, έχει αρνηθεί τα όσα αποδίδει η καταγγέλλουσα και στην απολογία του στην ανακρίτρια είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων, πως η εν λόγω συνάδελφός του είχε μια «εμμονική και αρρωστημένη συμπεριφορά» προς εκείνον. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κάθεται στο εδώλιο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.


[There are no radio stations in the database]