Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας

4 Φεβρουαρίου 2022

Με μία λιτή αλλά εντυπωσιακή Τελετή σηματοδοτήθηκε η Έναρξη των 24ων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Το πανέμορφο στάδιο «Φωλιά του Πουλιού», του Πεκίνου, έγινε το πρώτο στάδιο στον κόσμο που φιλοξένησε Τελετή Έναρξης από θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Με μία λιτή αλλά εντυπωσιακή Τελετή σηματοδοτήθηκε η Έναρξη των 24ων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Το πανέμορφο στάδιο «Φωλιά του Πουλιού», του Πεκίνο, έγινε το πρώτο στάδιο στον κόσμο που φιλοξένησε Τελετή Έναρξης από θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την τεχνολογία των LED σχηματίστηκε εντός του σταδίου μία τεράστια επιφάνεια, η οποία θύμιζε πάγο και επάνω στην οποία διεξήχθη όλο το πρόγραμμα. Στη διοργάνωση της Κίνας θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 91 χώρες.    

Ο πολυβραβευμένος Κινέζος σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού, με τη συμμετοχή 3.000 εθελοντών από τις επαρχίες της Κίνας που θα διεξαχθούν αγωνίσματα των χειμερινών Αγώνων, δημιούργησε μία εμβληματική Τελετή όπου η Άνοιξη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρωταγωνίστρια ήταν η νιφάδα του χιονιού που συμβόλιζε την αλληλεγγύη και την ευημερία. Ο Γιμού είχε σκηνοθετήσει και την Τελετή του 2008.   

Η Τελετή Έναρξης άρχισε με την είσοδο της κινεζικής σημαίας. Υπό τους ήχους της μελωδίας «Η μητέρα πατρίδα και εγώ», 56 άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης μετέφεραν τη σημαία στο, στολισμένο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στάδιο. Μπροστά από τα μάτια των ελάχιστων, λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας, πέρασε η ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από μία εικονική πραγματικότητα.  

«Κρυστάλλινοι -παγωμένοι» ολυμπιακοί κύκλοι εμφανίστηκαν μέσα στο Στάδιο σηματοδοτώντας την παρέλαση των αθλητών. Πρώτη μπήκε η Ελλάδα με σημαιοφόρους τους Απόστολο Αγγέλη και Μαρία Ντάνου και ακολούθησαν οι υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με το κινεζικό αλφάβητο. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν πέντε αθλητές και αθλήτριες.   


[There are no radio stations in the database]